Schoolbiebscan

//Schoolbiebscan
Schoolbiebscan

In opdracht van Uitgeverij Zwijsen bouwde App de Schoolbiebscan: een applicatie voor het onderwijs, waarmee scholen gericht een hoogwaardige schoolbibliotheek kunnen opzetten. Schoolmedewerkers scannen eenvoudig de bestaande boekencollectie in met de mobiele Schoolbiebscan-app op hun smartphone. Wat volgt is een advies op maat: op basis van schoolgrootte, schooltype, de samenstelling van de groepen en het beschikbare budget brengt de schoolbibliotheek-app nieuwe en actuele kinderboeken in beeld die een aanvulling zijn voor de collectie.

Zo helpt App scholen om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden!

Inzicht in eigen biebcollectie

Via de website Land van Lezen vraag je als leerkracht of leesconsulent een gratis schoolbiebscan-account aan. Met de schoolbiebscanner-app op je mobiel scan je vervolgens de volledige biebcollectie. Zo zie je in één oogopslag welke boekcategorieën er nog ontbreken. Zijn er genoeg prentenboeken? Missen er misschien nog nieuwe titels voor kleuters, of boeken voor zwakke lezers? 

De leerkracht of leesconsulent krijgt daarna meteen advies over welke boeken hij nog aan zou kunnen schaffen om tot een ideale bieb te komen. Deze ontbrekende boeken kunnen scholen vervolgens snel en eenvoudig bestellen in de Land van Lezen-webshop.

Slimme boeksuggesties

De ideale schoolbibliotheek heeft geschikte boeken voor ieder kind. De Schoolbiebscan houdt daarom rekening met een goede spreiding over de verschillende doelgroepen: voor alle jaargroepen, leesniveaus (AVI) en speciale doelgroepen (bijv. dyslexie) worden er voldoende interessante en actuele boeken aangeraden, in uiteenlopende boekcategorieën (bijv. informatieve boeken, strips, Engelse boeken, boeken voor samen lezen). En het mooie is: de applicatie houdt rekening met de samenstelling en achtergrond van de school. Na het invullen van een paar schoolgegevens, krijgt de schoolbiebmedewerker echt een advies op maat.

De boekgegevens stromen de applicatie binnen via een koppeling met de database van het Centraal Boekhuis, het grootste distributiebedrijf voor boeken in het Nederlandse taalgebied.

Eenvoudig in gebruik

Starten met de Schoolbiebscan is eenvoudig. Er is geen uitvoerige training voor nodig. De betrokken schoolmedewerker hoeft alleen maar een account aan te maken via de online applicatie schoolbiebscan.zwijsen.nl en daarna de mobiele Schoolbiebscanner-app te downloaden via de app-store of Playstore. De online applicatie en de mobiele app hoeven niet apart geconfigureerd te worden. De gebruiker maakt één keer een account en kan daarna meteen aan de slag.

Liever niet scannen met de mobiele telefoon? Geen probleem. De school kan ook een handscanner in bruikleen krijgen.

Categorie:

Klant: Land van Lezen / Uitgeverij Zwijsen

Tags: ,