Appguard

SOFTWARE VOOR HET REGULEREN VOOR PUBLIEKE PC'S EN PRINTERS

Appguard is het meest complete softwarepakket voor het afschermen en inregelen van publiek toegankelijke computers.
Zo kunnen bezoekers van de bibliotheek in een veilige en gecontroleerde omgeving zoeken in de catalogus,
internetten, tekstverwerken en printen. Zonder dat u er zelf veel werk van hebt.

afgeschermde pc

EEN GOED AFGESCHERMDE PC

Publiek toegankelijke computers instellen zoals u wilt

Met Appguard configureert u een computer zo dat alléén datgene wat is ingesteld, toegankelijk is voor de pc-gebruiker. U bepaalt welke programma’s en webpagina’s geopend mogen worden op de pc. Al het andere wordt geblokkeerd.

U stelt eenvoudig per categorie in hoeveel tijd iemand kan besteden op de pc en tegen welk tarief. Jongeren bijvoorbeeld het eerste uur gratis laten internetten en daarna tegen betaling? Geen probleem!  Tarieven, gebruikersgroepen en tijden kunt u in alle mogelijke variaties zelf instellen.

PUBLIEKE PC'S CENTRAAL BEHEREN

Tijdwinst door centraal instellen & zelfservice voor gebruikers

Via Appguard beheert u de instellingen voor al uw pc’s en printers centraal. We maken het bibliotheekmedewerkers zo makkelijk mogelijk. Via een overzichtelijk scherm is in één oogopslag te zien wat er gebeurt op de pc’s. Zo nodig kan een medewerker een pc op afstand blokkeren of een bericht sturen aan de gebruiker. Personeel en vrijwilligers kunnen al na een instructie van 10 minuten met de systemen werken.

Appguard ondersteunt zoveel mogelijk zelfservice voor pc-gebruikers. Printen en betalen kunnen bezoekers helemaal zelf, zonder tussenkomst van een medewerker.

zelfservice
cloud printen

PRINTEN VIA DE CLOUD (PORTAL PRINTING)

Printen vanaf elk apparaat, zelfs vanuit huis

Ook vanaf je laptop, tablet of smartphone snel printen? Via Appguard kan je printen vanuit de cloud. Je uploadt een document naar het eigen webadres van de bibliotheek (de portal), bijvoorbeeld printen.bibliotheek.nl. Vervolgens check je bij de printer in met je bibliotheekpas (of je gastenaccount) en de printopdracht rolt eruit.

Het mooie is dat je bij portal printing ook bijvoorbeeld vanaf thuis je werkstuk kunt uploaden naar de portal. Daarna hup naar de bibliotheek, pas scannen en je document rolt direct uit de printer. Geen USB-stick meer nodig!

VEILIG & PRIVÉ DOCUMENTEN PRINTEN (PULL PRINTING)

Afdrukken komen pas tevoorschijn na scannen van pas of bon

De bibliotheek ondersteunt inwoners bij het regelen van hun zaken met de digitale overheid.  Met pull printing zorgt u ervoor dat mensen in de bibliotheek kunnen printen met behoud van privacy.

Het werkt zo: je geeft een printopdracht vanaf een pc in de bibliotheek. Deze wordt eerst bewaard in Appguard. Daarna loop je naar de printer, scant daar je pasje en je document wordt afgedrukt. Zo hoef je niet te rennen als de printer een eindje verderop staat en je een bankafschrift wilt printen. Ook handig als er meer mensen tegelijk aan het printen zijn: je hoeft niet in een stapel te zoeken naar jouw uitdraai.

documenten printen

STABILITEIT & SERVICE

Alle configuraties staan in de cloud en zijn snel te herstellen bij een eventuele storing. App Support staat voor u klaar.

CENTRAAL TE BEHEREN

Via Appguard Staf kunt u de status van pc’s, betaalautomaten, kassa’s en printers bekijken, in een lijst of op een plattegrond.

FINANCIËLE RAPPORTAGES

De betaalsoftware van App bevat een uitgebreide financiële rapportagemodule, geschikt voor het opsporen van kasverschillen.

FUNCTIONALITEITEN VAN APPGUARD

VEILIG EN SNEL PRINTEN

Printen vanaf welk apparaat je maar wilt, waar je maar wilt. Printjes veilig en relaxed uitdraaien als je met je pas naast de printer staat.

ZELF AFREKENEN

Nooit meer wachten op een medewerker bij het betalen van je abonnement of prints. Want dat gaat via de betaalautomaat.

OOK VOOR GASTEN

Geen bibliotheeklid? Geen probleem. Ook niet-leden kunnen inloggen op een computer om bijvoorbeeld te internetten.

PERSOONLIJKE OPSLAGRUIMTE

Gebruikers kunnen bestanden opslaan op de pc in een persoonlijke, afgeschermde map. Handig voor wie bijvoorbeeld werkt aan een sollicitatiebrief.

TIJDELIJK BLOKKEREN

Even naar de wc? Vergrendel de pc eenvoudig met een code tot je weer terug bent. Zo zijn je gegevens veilig en blijft de pc van jou.

BEN JE ER NOG?

Appguard controleert of je er nog bent als de pc lang niet wordt gebruikt. Niet reageren = uitloggen. En anders lekker verder werken.

DE BESTE REGULERINGSSOFTWARE VOOR DE BIBLIOTHEEK? APPGUARD!

MEER MET APPGUARD

betaalautomaat appguard

BETAALSOFTWARE EN -AUTOMAAT

Bibliotheekbezoekers doen gemakkelijk en snel betalingen via de betaalautomaat. Via de automaat kopen ze tegoed voor computeren, kopiëren en printen. Ook kunnen leden bijvoorbeeld boetes en abonnementsgeld betalen. De betaalsoftware kan communiceren met het bibliotheeksysteem.

App levert zowel hardware als software: de meertalige betaalsoftware én de behuizing van de betaalautomaat.

appguard afrekenen

KASSA VOOR ARTIKELVERKOOP

De bibliotheek brengt zoveel meer dan boeken! Koffie bijvoorbeeld. Met het kassasysteem van Appguard kunt u ook artikelen afrekenen. Geschikt voor bijvoorbeeld de consumpties in het leescafé, een koptelefoon of een tasje, verkoop van afgeschreven boeken of kaartjes voor een evenement.

App levert zowel hardware als software: de kassasoftware én een fysieke kassa voor in uw bibliotheek.

bezoekers teller

BEZOEKERSTELLER

Wilt u nauwkeurig kunnen bijhouden hoeveel bezoekers uw bibliotheek heeft? Gebruik dan een bezoekersteller. App Software biedt de modernste en meest precieze bezoekersteller aan. Deze telt in 3D en kan daarom ook grote groepen, bijvoorbeeld schoolklassen, nauwkeurig tellen. U krijgt gratis analysesoftware bij de bezoekersteller. De statistieken van de bezoekersteller kunt u ook bekijken via de Appguard beheeromgeving (Appguard Staf)

ZOEKT U EEN SPARRING PARTNER IN BIBLIOTHEEKAUTOMATISERING?