Innovatiesubsidie VIA-regeling

/Innovatiesubsidie VIA-regeling

Over het project

App Software ontvangt Europese subsidie voor het project ‘Slimme informatieloketten’. In dit project onderzoekt en ontwikkelt App een thema-onafhankelijk intelligent informatieloketsysteem, gebaseerd op de nieuwste hedendaagse technologieën zoals ArangoDB. Het doel is het uitbreiden van de functionaliteiten van de informatieloketten, het vereenvoudigen van het onderhoud van de systemen en het waarborgen van de schaalbaarheid.
Hierdoor kan de burger bij sociale vraagstukken sneller en effectiever naar een oplossing toegeleid worden. Op die manier zijn er voor de overheid minder werkuren nodig om de burger te helpen.
In techjargon betekent dit dat het uiteindelijke innovatieve systeem zal bestaan uit een datapoort op basis van een multimodel-database, Persistance layer/beheer- en aansturingsmodulen, InformatieService en Gateway. Elk van deze modules bestaat uit diverse microservices met aanvullende ondersteunende technische modules en koppelingen naar 3e partij-systemen.
In dit project worden geheel nieuwe technieken toegepast. De werkingsprincipes van deze nieuwe technieken zullen in dit project aangetoond worden.