Bibliotheekautomatisering

Gebruiksvriendelijke oplossingenappguard V3

App adviseert en ondersteunt meerdere grote en kleine bibliotheken alsmede meerdere provinciale serviceorganisaties bij het ontwerpen en implementeren van technische concepten. Het gaat daarbij vaak om het efficiënt en gebruiksvriendelijk inrichten van publiekelijk toegankelijke computernetwerken, netwerkarchitectuur en beveiliging, inrichten van servers en aanverwante apparatuur, complexe webtoepassingen, etc. App kan voorzien in training en ondersteuning op het gebied van systeembeheer maar kan ook de complete netwerkinrichting en hardware-implementatie op zich nemen. App wil haar rol als “toplevel” serviceorganisatie verder uitbouwen.

Terminal Services

Alle Appguard producten zijn zo gemaakt dat zij ook functioneren in een volledige Terminal Services-omgeving. Dit vereenvoudigt het beheer van publiekscomputers enorm en heeft tot gevolg dat er veel minder eisen worden gesteld aan de hardware. Veel organisaties willen dit concept graag implementeren maar missen hiervoor de benodigde kennis. App kan hierin uw organisatie ondersteunen of zelfs complete oplossingen aanbieden.

Windows netwerken

Het inrichten van een eenvoudig te beheren Active Directory en gebruikersstructuur kan zelfs voor een ervaren systeembeheerder een uitdaging zijn. Aan publiekelijk toegankelijke netwerken worden heel andere eisen gesteld dan aan kantoornetwerken. Door de jarenlange ervaring in tal van bibliotheek (service)organisaties kunnen wij altijd een gedegen en eenvoudig te beheren oplossing vinden voor uw specifieke wensen.

Inrichten specifieke wensen

Organisaties hebben voor hun publieksomgeving wensen die vaak moeilijk met standaard software op te lossen zijn. App heeft hier veel ervaring mee en kan waar nodig zelf aanpassingen op maat maken.

Mogelijkheden:

  • Appguard installatie in een Terminal Services omgeving
  • Inrichten van een onderhoudbare Active Directory omgeving in een netwerk met Windows 2000 of hoger
  • Alle computers zijn hetzelfde, functiebepaling van een computer wordt in het netwerk geregeld
  • Configureren van lokale beveiliging door centraal geregelde policies en speciale pakketten voor het beveiligen van de hardware
  • Inrichten van cataloguscomputers, naslagcomputers, dtp-computers of algemene werkplekken
  • Instructie of cursussen voor systeembeheer
  • Maatwerk-aanpassingen software