WLWI

White Label Website Infrastructurewlwi


Een gezamenlijke toekomst tegemoet

Op dit moment werkt stichting bibliotheek.nl aan een gezamenlijke webpresence voor openbare bibliotheken. Dat betekent dat bibliotheken voor hun eigen website kunnen aansluiten bij het ontwerp en de technologie die worden gemaakt voor alle bibliotheken. Meer informatie is te vinden op stichting.bibliotheek.nl (is ook bron voor deze web-pagina)

Overgangsfase

Niet alle bibliotheken kunnen direct en tegelijk worden aangesloten op het nieuwe platform. Daarom heeft bibliotheek.nl een fasering aan het project toegevoegd. Om te voldoen aan de voorwaarden van de OCW-subsidieregeling moet een bibliotheek minimaal vier widgets opnemen op haar website, waarvan er ten minste een een directe aansluiting heeft op de Digital Content Repository. De widgets zijn in de landelijke huisstijl beschikbaar en kunnen onder andere geplaatst worden via een plugin op Bart CMS 4 (een product van APP).

De rol van APP

APP heeft zich met succes ingeschreven op de openbare aanbesteding van het project en is daarvandaan betrokken bij de ontwikkeling van bepaalde (onder-)delen van het geheel. App heeft bijvoorbeeld G!DS en selfservice widgets ontwikkeld.

BART CMS als WAAS

Ook hebben we ons eigen web content managementsysteem aangesloten op het platform waardoor BART CMS ook als WAAS kan worden aangeboden. Bart CMS is voor bibliotheken een aantrekkelijke keuze omdat dit een bibliotheek-specifiek contentmanagement systeem is. Veel bibliotheken die Bart CMS gebruiken laten bepaalde functionaliteiten maken, welke dan weer min of meer automatisch voor andere bibliotheken beschikbaar worden. Meer informatie vindt u onder Bart CMS

Bronnen: o.a. http://stichting.bibliotheek.nl