Appguard-on-Air

Appguard-on-Air: Reguleert internetverkeer via wifi en printen via wifiappguard V3

Appguard on Air is een krachtige oplossing voor het beheren en beheersen van uw internetverkeer en het printen.

Hoe werkt het ?

Een gebruiker zoekt met een onbekend apparaat (laptop, mobiele telefoon) contact met het wifi netwerk. Hij/ zij komt hierbij op een zogenaamde landingspagina alwaar desgewenst akkoord gegaan dient te worden met de algemene voorwaarden en waarvandaan authenticatie plaats vindt. Na authenticatie wordt toegang gegeven tot het wifi netwerk. Dit kan betaald of gratis, al dan niet gekoppeld aan een tijdslimiet. Appguard verzorgt de regulering van het internetverkeer van de betreffende gebruiker: Door de bibliotheek afgeblokte sites kunnen niet worden bezocht.

Inhoud van ons diensten pakket

Een wifi omgeving bestaat uit hardware en software

APP helpt en adviseert u rondom het gehele proces van het aanleggen van een wifi-infrastructuur. Wij adviseren bij de aanschaf van de hardware, de configuratie ervan en de implementatie van het geheel in het bibliotheeknetwerk.

Onze oplossing is gestoeld op 2 uitgangspunten:

  1. Overal in de publieke ruimte/er is voldoende bereik
  2. Elk apparaat heeft een eigen, beschermde verbinding in het gebouw/terrein

Uitgangspunten

  1. Roaming omgeving = mesh
    Zeker in grote gebouwen bestaat het wifi netwerk uit verschillende “wifi-bereik-zones”. Via “mesh” wordt ervoor gezorgd dat de gebruiker er niks van merkt op het moment dat hij/zij van de ene naar de andere zone loopt. De verbinding blijft in stand en hij/zij hoeft niet opnieuw in te loggen.
  2. Client tunneling
    Het wifi netwerk moet klantvriendelijk en veilig zijn. Bij het aanleggen van de wifi faciliteiten zorgen wij ervoor dat de verschillende apparaten die gebruik maken van wifi NIET bij elkaar in het netwerk zitten (en dus elkaar kunnen zien / elkaar kunnen bereiken) maar dat elk apparaat een afgeschermde draadloze verbinding heeft met de router. Dit wordt ook wel “client tunneling” genoemd. Op die manier wordt voorkomen dat de ene gebruiker op een apparaat van de andere gebruiker kan komen (en dus kan “hacken”).

Meer weten? Neem contact met ons op