Content Management

Content zoveel mogelijk hergebruiken

Eén van de specialisaties van App is het opslaan van content in een centrale database: een zogenaamde Digitale Content Repository (een zogenaamde DCR) om vanaf daar de content ze goed mogelijk te hergebruiken.

Het project “G!DS” (zie ook www.gidsvoornederland.nl) is daar een uitgelezen voorbeeld van. Informatiespecialisten over heel Nederland zien erop toe dat deze database (een sociale en culturele kaart) is voorzien van juiste en actuele informatie. Deze informatie wordt vervolgens ontsloten naar vele tientallen websites in het hele land. Sommige gemeenten creëren hun gemeentegids door het maken van een zogenaamde export uit de G!DS.

BART CMS is eveneens gebaseerd op zo’n repository. Content kan via enkele muisklikken gemakkelijk worden hergebruikt voor andere websites of bijvoorbeeld intranet. Daarnaast is het mogelijk om deze content te delen met andere (bibliotheek-)organisaties die het ook kunnen gebruiken voor hun websites. Handig en nuttig voor landelijke projecten zoals bijvoorbeeld de Kinderboekenweek.

Goede zoekmogelijkheden en de juiste workflow creëren uw gebruiksgemak!

Eigenlijk is daar de boodschap al mee gebracht. Tijdens uw werkzaamheden in onze universele redactieomgeving worden u vanuit verschillende contentbronnen suggesties aangeboden van reeds beschikbare content. Deze content, maar ook de content die naar voren komt vanuit uw zoekopdracht, kunt u met een enkele muisklik hergebruiken. U heeft daarbij de mogelijkheid om deze content vooraf al dan niet de modereren.