Bibliotheekproducten

Er is al veel meer dan u denkt.

Deze pagina op onze website hebben we in het leven geroepen omdat veel bibliotheekproducten, die we doorgaans in opdracht van bepaalde bibliotheekorganisaties als maatwerk hebben ontwikkeld, wereldkundig te maken. Er zijn namelijk al heel veel verschillende leuke innovatieve projecten gemaakt, maar die worden vaak enkel en alleen gebruikt door degene die de software heeft laten ontwikkelen. En eigenlijk is dat zonde. Indien u interesse heeft in een bepaald project/product, neem dan contact met ons op zodat wij u met de juiste mensen van de betreffende organisatie in contact kunnen brengen.

 


Producten onderwijs

App heeft in opdracht van Centre Ceramique een soort “webshop” ontwikkeld waarvandaan niet alleen scholen maar ook andere (onderwijs-) instellingen speciale educatieve producten die de bibliotheek aanbiedt kunnen afnemen. Op die manier kunt u online handen en voeten geven aan het verkoopmodel van uw onderwijsproject: behalve een mooi overzicht kunt u ook tarieven koppelen aan uw projecten, welke per direct kunnen worden afgenomen.

Leesvirus.nl

Leesvirus.nl draait om tien mooie, spannende en grappige boeken. Je leest deze boeken, geeft je mening, wisselt ervaringen uit en doet mee aan de quiz. De uitslag van de quiz bepaalt welke groep het meest besmet is! Scholen die meedoen kunnen op deze website inloggen. Belangstellenden kiezen een provincie en een gemeente en kunnen rondkijken.

Makkelijk lezen plein

Deze site is voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden. En voor hun moeders, vaders, meesters en juffen. Ga ook eens naar het Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek. Daar hebben ze heel veel voor jou: leuke leesboeken, luisterboeken, DVD's en CD-rom's.

Bieb4you

4you! in de bibliotheek : basis voor dienstverlening aan het v(mbo)
Wilt u meer doen voor jongeren die moeite hebben met lezen, wilt u na de basisschool jongeren aan het lezen houden? Wilt u in de bibliotheek een 4you! inrichten? Op zoek naar een kennisportal over samenwerking met het VMBO? Dan biedt de website 4you! u alle benodigde handvatten.

Factor-L

Factor-L is een (multimediaal) leesbevorderingsproject voor leerlingen uit de brugklas van het Voortgezet Onderwijs, waarbij de leerlingen via internet met elkaar gaan communiceren over gelezen boeken. De boekenkeuze is zodanig, dat er ook voor iedere leerling op zijn niveau aantrekkelijke titels bij zijn. Elke deelnemende school schaft eenzelfde set(s) aan (5 boeken per jaar) van leuke leesboeken die door de bibliotheek zijn geselecteerd met als uitgangspunten:

  • Het stimuleren van leesbevordering en leesplezier
  • Toepassen van digitale vaardigheden/mediawijsheid
  • Communicatieve vaardigheden; het leren formuleren van je mening en reacties uitlokken