Webguard

webguard

Webguard is een centrale databank met internetlinks. Deze links zijn ontsloten door middel van trefwoorden. Webguard kan deze systematisch ontsloten links automatisch vertalen naar een menu met een whitelist voor gebruik in Appguard Publiek.

Hiërarchische structuur

De links en trefwoorden in Webguard zijn gekoppeld aan de G!DS en andere bibliotheekcontent zoal de NBD/Biblion bestanden. De redactie van deze links is ondergebracht bij organisatiebeheerders en redacteuren, waardoor het onderhoud en actueel houden een gezamenlijke, landelijke inspanning wordt. Op deze manier is de lijst altijd actueel, maar wordt er wel inhoudelijke, professionele controle gehouden over de inhoud van de lijst.

Per link kan er ook aangegeven worden wanneer de link verloopt (zoals evenementen links) of kan de link geblokkeerd worden voor gebruik in de eigen bibliotheek.

White- en blacklist

De links uit Webguard kunnen ook gebruikt worden om het menu voor Appguard Publiek te genereren. De bibliotheek houdt hierover de eindredactie, maar hoeft zich niet in te spannen om de links bij te houden of aan te vullen. Voor elke link kan een aparte white- en blacklist ingesteld worden. Deze wordt gecontroleerd door het Webguard systeem. De bibliotheek waar Webguard wordt ingezet blijft wel altijd “de baas” over de eigen naslag PC’s.

Statistieken

Binnen WebGuard zijn uitgebreide statistieken beschikbaar. Informatie over de activiteiten van gebruikers, het aantal links, het aantal kliks per link, gesplitst per organisatie en tijd en meer nuttige informatie.

Features

  • Automatisch aansturen van Appguard Publiek. Hierdoor een directe centrale manier van regelen van menu’s in de bibliotheek
  • Optimaal hergebruik en samenwerking bij het beschikbaar stellen van links
  • Mogelijkheid om veel links met weinig inspanning beschikbaar te stellen
  • Redactie op verschillende niveaus
  • Nieuwe links worden automatisch verkregen in de lagere niveaus
  • Links op verschillende niveaus plaatsen
  • White- en blacklist per internetlink
  • Uitgebreide statistieken beschikbaar

Voor kosten en meer informatie kunt u contact opnemen met App