appguard

Appguard Publiek

appguard publiek

Appguard Publiek reguleert het gebruik van PC’s in openbare ruimtes. Heeft u een PC waar geen toezicht op is en gebruikt wordt door het publiek? Dan is AppGuard Publiek de oplossing om misbruik te voorkomen.

Snel en praktisch

Met Appguard Publiek kan snel een PC worden geconfigureerd. Zowel internettoegang als applicatiegebruik is snel en eenvoudig te realiseren.

Ongeoorloofde programma's en handelingen worden direct afgesloten. Websites die niet zijn toegestaan worden vervangen door een zelf in te stellen “geen toegang” pagina.

Een toepassing van Appguard Publiek kan bijvoorbeeld de catalogus-PC zijn. Eén applicatie is toegestaan; deze applicatie mag verbinding maken met een afgebakend aantal websites (zoals de on-line bestanden). Simpel, snel en doeltreffend.

Beheer op afstand

Appguard Publiek kan zijn configuratie door middel van een webpagina binnen krijgen. Dit maakt beheer op afstand erg gemakkelijk.

Zo kan er één configuratie worden gemaakt voor meerdere pc’s binnen een gemeente, basisbibliotheek of provincie.

Deze kan centraal op een webserver worden opgeslagen. Vervolgens kunnen meerdere Appguard Publiek installaties gebruik maken van deze configuratie.

Koppeling

Indien binnen het bedrijf gebruikt gemaakt wordt van Appguard Staf kunnen de beveiligingsinstellingen eenvoudig overgenomen worden. Hierdoor wordt het beheer nog eenvoudiger, terwijl de functionaliteit van Appguard Publiek behouden blijft.

Ook het, al dan niet tegen betaling, vrijgeven van de PC en het gebruik van printers kunnen in samenwerking met Appguard Staf centraal beheerd worden.

In combinatie met WebGuard is het mogelijk om het startscherm te vervangen door een zelf te definiëren menu. Dit menu bevat links over onderwerpen die voor uw doelgroep van belang zijn, in een aantrekkelijk vormgegeven webpagina. WebGuard zorgt voor de whitelist en de blacklist, waardoor het beheer van deze PC’s en internettoegang vergemakkelijkt wordt.

Features

 • Vervanging van de Windows omgeving door een webpagina
 • Aangeven welke programma's wel en welke niet gebruikt mogen worden
 • Het instellen van white- en daarbinnen blacklists voor het gebruik van internet
 • White- en blacklists kunnen zijn voorzien van wildcards b.v. www.appsoftware.nl/info
 • Instellen van een eigen pagina indien de website geblokkeerd is
 • Mogelijkheid om programma's te starten via startscherm
 • Toegang tot websites en lokaal geïnstalleerde programma’s via Appguard Staf
 • Afhandeling van betaald printen via Appguard Staf
 • Kan gebruik maken van menu’s en whitelists gegenereerd door WebGuard
 • Geschikt voor Terminal Server/Citrix
 • Inhoudelijk beheer decentraal mogelijk

Voor kosten en meer informatie kunt u contact opnemen met App.